Klečanje pred najsvetejšim

Da bo letošnji postni čas malce drugačen od vseh ostalih. Da popestrimo naša postna dejanja ob postnih nedeljah popoldne vabljeni k klečanju pred Najsvetejšim zakramentom v župnijski cerkvi ob 14-ih.

 

Klečali bomo za različne potrebe v naši župniji in vesoljni Cerkvi. Med klečanjem bomo ohranjali sveto tihoto, lahko pa vsak sam zase v tišini moli rožni venec ali kakšno molitveno uro. S seboj lahko prinesete blazino, na kateri boste klečali. Klečanje pred Najsvetejšim zakramentom bo trajalo približno pol ure.

 

Na prvo postno nedeljo, 10.3.2019 se bomo trudili s klečanjem od Boga izprositi novih duhovnih poklicev, še posebej, da bi Bog našo župnijo blagoslovil z milostjo nove maše.

 

Na drugo postno nedeljo, 17.3.2019 se bomo s klečanjem trudili od Boga izprositi blagoslova za Vaše družine. Dragi starši, vabljeni, da s klečanjem pred Najsvetejšim zakramentom izprosite blagoslova za svoje otroke. Otroci, vabljeni da s klečanjem pred Najsvetejšim zakramentom izprosite blagoslova za svoje starše.

 

Na tretjo postno nedeljo, 24.3.2019 bomo s klečanjem pred Najsvetejšim zakramentom prosili za Vaše bližnje. Za Vaše drage sorodnike in prijatelje. Ni človeka brez skrbi in težav. Za nekatere skrbi in težave naših bližnjih vemo, velikokrat pa lahko samo slutimo koliko gorja, bolečine, žalosti in samote morajo nekateri nositi v svojih srcih, ker nimajo nikogar na katerega bi naslonili glavo (prim.: Mt 8,20). Vabljeni, da za njih pridete in klečite pred Najsvetejšim zakramentom.

 

Na četrto postno nedeljo, 31.3.2019, bomo klečali za potrebe naše Svete Katoliške in Apostolske Cerkeve. Za našega škofa Stanislava, ter papeža Frančiška. S klečanjem pred Najsvetejšim zakramentom se bomo trudili izprositi blagoslova za našo Cerkev, ki je v globoki krizi.

 

Na peto postno nedeljo, 7.4.2019, pa bomo klečali sami zase. Vsak izmed nas ima svoje probleme in težave, preizkušnje in skušnjave, zamere in užaljenosti. S klečanjem pred Najsvetejšim zakramentom se bomo trudili izprositi odpuščanja za svoje grehe, ter blagoslova za svoje življenje.