Obvestila oktober 2019

KATEHUMENAT

Dekanija Ribnica je odločila, da bo katehumenat – priprava odraslih na zakramente, potekala v Dolenji vasi. Zato vabim vse odrasle, ki bi radi postali Božji otroci in prejemati zakramente na skupno pripravo, ki se bo začela 11. oktobra ob 20-ih v župnišču v Dolenji vasi.

 

FILMSKI VEČER

Z mesecem oktobrom se začenja nov sklop »Filmskih večerov«. Za začetek si bomo ogledali biografski film o slovitem italijanskem pevcu. Vabljeni v petek 18. oktobra 2019 ob 18.30 (po sveti maši)

 

MOLITVENO SREČANEJ

Molitvena ura in sveta maša za nove duhovne poklice in stanovitnost že poklicanih, dekanije Ribnica, bo potekala 12. oktobra 2019 z začetkom ob 15-ih v župnijski cerkvi v Dolenji vasi.

 

PRED PRAZNIKOM VSEH SVETIH

Ob prazniku vseh svetih Cerkev podarja popolni odpustek, ki ga lahko v prvih sedmih dneh novembra darujemo za naše pokojne. Pridobi ga lahko tisti, ki opravi spoved, ni navezan na kakšen greh, prejme sveto obhajilo, obišče pokopališče in moli po namenu svetega očeta (npr. Očenaš, Zdrava Marija, Slava Očetu).

 

Da bi lahko zadostili pogojem popolnega odpustka bom pred praznikom Vseh svetih na voljo za sveto spoved in sicer v četrtek 31. oktobra od 21-ih do 22-ih.

 

KER NI MEŽNARJEV

Služba mežnarja/ice je pomembna oblika sodelovanja laikov z lokalno cerkvijo in predstavljajo prvo pomoč pri bogoslužju in vzdrževanju sakralnih objektov. Ker te službe v nobeni izmed cerkva naše župnije ni mogoče zapolniti, se že pojavljajo določene težave (zvonjenja ob smrti, pri pogrebu, puščice, ozvočenje, itd.), vendar očitno to nikogar ne moti. Vem, da se je za to težko odločiti, kakor je težko nekoga kar določiti. Svobodna, prostovoljna izbira za kakršno koli  cerkveno službo – laiško ali kleriško, je prvi pogoj, da bo ta služba vredno opravljena. Vse oblike laiškega služenja (mežnarji, ključarji, pevci, bralci beril, kateheti, molitvene skupine itd.) preprečujejo, da bi se Cerkev klerikalizirala in postala zgolj neprijetna inštitucija.

 

Zato glede 1. novembra pri blagoslovu pokopališč, prosim, da pride nekdo iz Rakitnice in Prigorice iskat ozvočenje, 31. oktobra po večerni maši, naj poskrbi da bo ozvočenje ob primernem času na pokopališču, ter naj ga tudi po blagoslovu vrne v župnišče.