Sveto rešnje telo in kri

Ko Jezusovi učenci prejmejo Svetega Duha, so usposobljeni za javno in dejavno življenje katoličana, katoličanke, to je življenje po veri, ter oznanjevanje evangelija. Učenci okrepljeni s Svetim Duhom pogumno začno hoditi naokoli in oznanjati evangeliji, krst v spreobrnjenje grehov in odpuščanje Jezusovega vstajenja.

Po starodavni navadi tudi katoličani po binkoštnem prazniku obhajamo praznik svetega Rešnjega telesa in krvi. Če je primerno vreme ponesemo Jezusa tudi ven iz naših bogoslužnih prostorov, ter v obliki procesije, najprej prosimo Božjega blagoslova za svoj kraj, obenem pa svetu pokažemo da smo katoličani, ter da nas tega ni sram.

Katoličani se sploh ne zavedamo, kakšno milost in srečo imamo, ko imamo Boga v svoji sredi. Imeti vsako nedeljo sveto mašo in tudi vsak dan možnost za prejem svetih zakramentov je v današnjem času, bolj izjema kot pravilo.

V Slovenji se število župnij, brez stalne navzočnosti Presvetega Rešnjega telesa vsako leto veča, zato je dobro, da se Bogu prav posebej zahvalimo za ta dar, ki ga naša župnija še ima, ter vse možnosti in priložnosti, ki so s tem darom povezane. Tako z udeležba in sodelovanje pri Telovski maši in procesiji, kakor tudi drugače v župniji, izkazujemo, da potrebujemo Jezusa v svoji sredi.

Zato Vas vabim na slovesno sveto mašo na čast prazniku Svetega Rešnjega Telesa in Krvi, bo v četrtek 26. maja ob 18-ih, po maši pa Telovska procesija.