666

Skorajda ne najdemo človeka, ki ne bi poznal »hudičeve številke« 666, s katero so, po knjigi Razodetja zaznamovani hudičevi otroci. Kaj ta številka pravzaprav pomeni? Odgovor lahko najdemo v knjigi istega avtorja, ki je po navdihu napisal Razodetje in sicer v Janezovem evangeliju: »Po tistem je mnogo njegovih učencev odšlo in niso več hodili z njim .« (Jn 6,66)

Dejansko se hudič ne more strinjati z vsem, kar Bog počne, sploh z Njegovo ljubeznijo do človeka. Zato se hudič upre in odide. Tako tudi mnogi učenci niso mogli poslušati in sprejemati Jezusovega nauka: »Trda je ta beseda, kdo jo more poslušati ? « (Jn 6,60) in so odpadli. Ko postane Jezusova beseda in s tem pot pretrda, preozka, prestrma, se začne odpad. Jezus kristjanom ne obljublja lahkega življenja, saj je tudi Jezus moral marsikaj pretrpeti. Obljublja pa nam: »Kdor pa bo vztrajal do konca bo rešen « (Mt 24,13). Rešen pa bo tisti, ki bo imel vero, če se samo spomnimo prilike o gorčičnem zrnu.

Odpad od vere, od Cerkve se začne v tistem trenutku, ko je tvoja vera premajhna, da bi šel v nedeljo k sveti maši, ter vsaj za veliko noč k spovedi in k svetemu obhajilu, ter ko to opustiš postane tvoja vera premajhna in odpadeš.

Eno je povezano z drugim. In vse to je tvoja svobodna odločitev, ter nikdar krivda drugega.