Kdo more?

Volja Boga je, da se vsak zveliča in pride do resnice. Zato se je Jezus Kristus rodil v jaslicah, umrl na križu in tretji dan slavno vstal. A žal volja človeka je velikokrat nasprotna volji Boga. Kajti človek gleda največkrat samo za danes, morda za jutri, kaj bo češ deset let, ga pa itak ne briga, saj se svet itak spreminja tako hitro, da temu ni mogoče več slediti.

Res se svet spreminja, a ključne stvari ostajajo iste: ljubezen – sovraštvo, življenje – smrt, radost – bolečina, užitki in trpljenje. Zatorej morda ni vseeno, da razmišljamo tudi o prihodnosti, ne kaj bomo jedli in kaj bomo pili, tudi ne, kaj bomo rekli. Razmišljamo pa lahko, ali bo naša vera tako močna, da bo prestala tiste stvari, ki se ne spreminjajo in so enake že nekaj par milijonov let.

Zato kdo more biti kristjan? Tisti, ki to hoče in tisti, ki to hoče bo opravil spoved, bo šel v nedeljo k maši in med tednom klečal pred tabernakljem. In tisti, ki more to početi, tisti bo kristjan, navkljub stalno spreminjajočim se svetom.

 

(foto: pixabay.com)