Ali imaš rad Jezusa?

Pritrdilno odgovoriš, ko pred Veliko nočjo opraviš sveto spoved in na Veliko noč prejmeš sveto obhajilo. Če imaš rad Jezusa, boš spoštoval to, kar Jezus napravil na veliki petek in na Velikonočno jutro.

Duhovnik izrazi svojo ljubezen do Jezusa s tem, ko se odzove klicu in postane duhovnik, da posreduje ljudstvu Jezusa v zakramentih, predvsem v sveti spovedi in sveti evharistiji, ter da varuje te skrivnosti naše veroizpovedi, kakor naroča Jezus: »Svetega ne dajajte psom« (Mt 7,6).

Verni laiki pa izrazite svojo ljubezen do Jezusa s tem, da sprejmejo Jezusovo daritev na križu – sveto spoved – ter Jezusovo vstajenje od mrtvih –sveto obhajilo.

Če imate verni laiki radi Jezusa, bo vse ostale sledilo samo po sebi: zidale se bodo cerkve, župnijske skupine bodo cvetele, vsak dan bo donel veliki zvon, v znamenje, da se je storil nov čudež, kakor v času sv. Janeza Vianneya.

Če pa Jezusa nimaš rad, ne boš šel k spovedi, ne boš prejel obhajila in kakšen smisel ima potem vse ostalo?
Kot župnik Vam ne želim in ne privoščim nič več in nič manj kot to, da v sveti spovedi in sveti evharistiji dobivate tolažbo moč, smisel in veselje do neprecenljivega daru življenja.

 

(foto: pixabay.com)