Nimam časa (2. del)

Je najpogostejši izgovor, ki pa je resničen. Marsikdo  v nedeljo nima časa udeležiti se nedeljske svete maše, zaradi službenih in družinskih obveznosti. Vsi smo odvisni od poklicev, ki bodisi skrbijo za javni red in mir, ter zdravje, bodisi, ki skrbijo za naše udobje, ki nam priskočijo na pomoč v nesreči. Delavci v teh poklicih morajo delati tudi ob nedeljah. Današnji tempo življenje je tudi krut do družinskega življenja. V bistvu je nedelja edini dan, ko lahko družina skupaj preživi nekaj uric. Ter ob enem pa je to tudi dan, ki ga razna društva izkoristijo za svoje delovanje.  Da se vse to uskladi tudi z verskimi dolžnostmi včasih zahteva veliko truda, ter včasih na žalost tudi slabe volje.

Zato želim vsem priskočiti na pomoč vsem, ki zaradi službenih ali družinskih obveznosti ne morejo udeležit nedeljske svete maše, tako, da od nedelje Kristusa kralja (25.11.) uvajam večerno nedeljsko sveto mašo ob 20-ih.

 

Ta večerna sveta maša bo poskusno trajal nekaj mesecev, da vidimo, kako se bo zadeva potekala. Če bo uspela bomo rekli Bogu hvala, če ne pa Bog pomagaj. Za enkrat ne bomo posebej določili bralcev beril. Če bo kakšen bralec prišel k tej sveti maši vabljen, da se v zakristiji oglasi, kakor vabljen, vsak, ki je pripravljen brati Božjo besedo pri maši.