Obvestila oktober 2022

MAŠNI NAMENI – OKTOBER 2022

Urnik svetih maš:
Ponedeljek, sreda, četrtek in petek ob 18-ih
Torek in sobota: 8-ih
Nedelja ob 8-ih in 10-ih

Urnik svetih maš se lahko spremeni. Spremljajte nedeljska oznanila! Ob praznikih je urnik svetih maš napisan posebej! Mašni nameni se pobirajo na prvi petek v času uradnih ur za naslednji mesec (npr. marca za april)

Župnijska cerkev je za osebno molitev odprta vsak dan od 9-ih do 18-ih

Zakrament svete spovedi lahko opravite (razen če pride kaj vmes):
• pol ure pred večerno sveto mašo
• po dogovoru

Ob zadnji (smrtni) uri, oz. ko opazite, da se življenje zaključuje, poskrbite, da boste prejeli poslednje zakramente! Zvoniti po toči je prepozno! Ker nihče na tem svetu ne more dežurati 24h/dan in 365 dni na letu nisem vedno dosegljiv. V takih primerih se obrnite na sosednje župnije!

Seznam mašnih namenov je zaradi spoštovanja zakona o osebnih podatkih na voljo zgolj v tiskani obliki oz. na oglasni deski!

 

ZAKRAMENT SV. KRSTA

Vsi starši, kateri bi radi, da Bog njihovim otrokom podeli dar vere, lahko svoje otroke prinesejo h krstu.

23. oktobra. Obvezna priprava na krst, ki se jo udeležijo starši in botri bo 19. oktobra ob 19-ih.
13. november. Obvezna priprava na krst, ki se jo udeležijo starši in botri bo 9. novembra ob 19-ih.

Pred pripravo naj se starši oglasijo v župnijski pisarni ob petkih od 16-17, zaradi vpisa v krstno knjigo. Datumi priprav na krst se lahko spremenijo, spremljajte aktualna tiskana in nedeljska oznanila.

 

VEROUK 2022/2023

Verouk se bo pričel po urniku, v ponedeljek dne 3.10.2022. Otroci naj prihajajo k verouku največ 5 minut pred uro.

Še enkrat opozarjam na nauk Katoliške Cerkve: otrok, za katerega odgovarjajo starši, ki ne obiskuje svetih maš ob nedeljah in zapovedanih praznikih, ni upravičen niti do verouka, niti do prvega obhajila ali zakramenta svete birme. Starši naj se zavedajo, da je življenje resna zadeva in zahteva resno vero, ki če temelji na Najsvetejšem zakramentu, lahko odgovarja na izzive življenja. Starši pred Bogom odgovarjajo za svoje otroke, ne papežem ali škofom, ali župnikom. Mi smo tukaj zato, da skrbimo in opozarjamo na voljo Boga, ki se samo za nas katoličane razodeva preko Katoliške Cerkve.

 

BRALCI BERIL

• Bralci beril lahko v času branja Božje besede masko odmaknejo.
• Preko e-maila lahko predhodno prejmete berilo, da se doma pripravite, v tem primeru pošljite e-mail na: ales.pecavar@rkc.si
• V primeru, da je bralec odsoten in tisti dan, ko je razporejen ne more brati naj poskrbi za zamenjavo.

Seznam bralcev beril je zaradi spoštovanja zakona o osebnih podatkih na voljo zgolj v tiskani obliki oz. na oglasni deski!

 

Oktobrska molitev
Mesec oktober je posvečen molitvi rožnega venca. Marija tistim, ki redno molijo rožni venec obljublja nepredstavljive milosti, pomoč in tolažbo v sedanjem življenju, kakor rešitev ob smrtni uri.

Zato vas vabim, da mesec oktober preživete z rožnim vencem v rokah. Marija, ki nas vabi k molitvi rožnega venca, ne določa pa količine te molitve, zato je hvale vredno, če zmolite zgolj en del rožnega venca na dan z vso resnostjo in zbranostjo, kar zdrdrate tri rožne vence, ne da bi sploh vedeli, da molite.

Kraljica venca rožnega, naj celi svet ti
hvalo da! Je človek star že ali mlad, naj
rožni venec moli rad!
Kraljica venca rožnega, ima v naročju
Jezusa, pa v rokah rožni ven,c drži, želi,
da molimo ga vsi.
Če rožni ven,c boš molil rad, dobil boš
milost vsakikrat; Marija te ljubila bo,
sprosila sveto ti nebo.