Vitamin D

Vitamin D je vitamin, ki ima pomembno vlogo pri imunskem sistemu. Telo ga samo »proizvede« ko smo izpostavljeni sončni svetlobi. Malce za šalo, malce pa tudi za res: tudi naša duša potrebuje vitamin Deus, t.j. vitamin Bog. Tudi naša duša in posledično naše telo potrebujeta dnevno izpostavljenost Božji milosti – vitaminu D(eus).

V kolikor naši duši primanjkuje tega vitamina, se duše na more normalno razvijati, ter zato počasi zboli, ter začne boleti. Ko telo zboli vzamemo kakšno tabletko in je bolje, žal pa tabletke za bolno dušo ne obstajajo. Kakor ne obstaja zdravila za konja, ki si zlomi nogo. Kako vemo, da je duša bolna? Prvi simptomi so godrnjanje, prekomerno kritiziranje, nehvaležnost, žalost, obup.

Preventiva je najboljša kurativa. Najbolje je, da tedensko, mesečno prejemamo zadostno količino vitamina D(eus). Duši zadostuje, če gremo ob nedeljah in zapovedanih praznikih (1. november), k sveti maši, predhodno opravimo sveto spoved, vredno prejmemo obhajilo, vmes pa, kolikor nam čas dopušča, se gremo še malo po sončit pred tabernakelj župnijske cerkve, v katerem je Najsvetejši zakrament.

Prav tako poskrbimo, da bo duša imela raznovrstno zdravo prehrano: naklonimo ji nekaj verskega branja, kakšno desetko rožnega venca, ali pa kakšno drugo dnevno molitev. Zdrava, zadovoljna duša bo poskrbela, da bo vaše telo in vaš um, kos izzivom vsakodnevnega življenja.

 

(foto: pixabay.com)