Obvestila april 2020

PRVO SVETO OBHAJILO
Prvo sveto obhajilo v župniji Dolenja vas, bo prestavljeno na ugodnejši čas. O datumu in pripravah na prvo sveto obhajilo boste obveščeni preko Lončarskega zvona.

KATEHUMENAT
Katehumeni – odrasli, ki se pripravljajo na zakramente, bi morali na velikonočno vigilijo prejeti zakramente uvajanja v krščanstvo (birma in obhajilo). Zaradi preprečevanja širjenja epidemije korona virusa, to žal ni mogoče. Zakramente bodo prejeli takoj ko bo mogoče, o tem bodo ustrezno obveščeni.

VEROUK
Ko se bodo učenci vrnili v državne šolske klopi, se bodo otroci vrnili tudi v veroučne, toda samo otroci 3. in 9. razreda, kot pripravo na prvo obhajilo oziroma birmo. Vsi ostali so za leto verouk zaključili. Dragi starši, verouk je zgolj pomoč pri verski vzgoji Vašega otroka. Če svojim otrok ne omogočite udeležbe in sodelovanja pri nedeljskih in prazničnih svetih mašah, lahko otroke vpišete na papeško univerzo v Rim, kjer lahko trikrat doktorirajo, pa ne bodo nič bolj verni od mene, ki nisem nikdar hodil k verouku. Vero daje Kristus, preko staršev, preko Cerkve, ne verouk.

BRALCI BERIL
Ker v mesecu aprilu ne vemo, kdaj bomo lahko začeli z običajnimi nedeljskimi svetimi mašami, seznama nismo sestavljali.

NEDELJSKA VEČERNA MAŠA
Če se bo v mesecu aprilu stanje normaliziralo, bomo nazaj uvedli tudi nedeljske večerne svete maše ob 20-ih.

 

VELIKONOČNO VOŠČILO
Kristus je vstal, aleluja!
Kristus živi, aleluja!
Z njim bomo vstali in živeli tudi mi, aleluja!

Vsem župljanom in župljankam Dolenje vasi in vsem, ki prebirate oznanila župnije Dolenja vas želim blagoslovljene Velikonočne praznike.


Naj nam temačni oblaki epidemične preizkušnje ne zakrijejo čudovite luči velikonočnega jutra.
Četudi se morda se za koga ta virusna Golgota vleče že kar preveč časa, skušajmo biti zazrti v dogajanje onkraj križa, onkraj groba v novi večni Jeruzalem. Tudi Jezusovi učenci so doživljali v življenju neskončno Golgoto, vendar so uspeli, ker so pogumno stopali po poti ljubezni, vere in upanja. Zato »glavo gor, trebuh not« in pogumno stopajmo naproti Jezusu!