Obvestila maj 2020

PROŠNJI DNEVI in GOSPODOV VNEBOHOD

 

Tri dni pred Gospodovih vnebohodom obhajamo prošnje dneve. Gospod se s telesom vrača h svojemu Očetu v nebesa in mi, seveda se mu priporočamo, da skupaj s svojim Vnebohodom, odnese tudi naše prošnje in želje po varstvu in blagoslovu. Zato prošnje dneve obeležujemo procesijami, med katerimi molimo oz. pojemo litanije vseh svetnikov.

 

V ponedeljek in sredo bomo imeli prošnjo procesijo s petimi litanijami od kapelice Marije Pomagaj do župnijske cerkve. Procesijo bomo začeli ob 18.30.

 

V torek pa bomo imeli prošnjo procesijo od »Vogalovega križa« do svete Marjete, začenši ob 7.30 pri »Vogalovem križu«

 

Praznik Gospodovega vnebohoda bo v četrtek 21. maja.

 

V primeru, da bodo v tem času še veljali ukrepi zoper korona virus, bodo obredi opravljeni v župnijski cerkvi brez navzočnosti ljudstva.

 

 

PRVO SVETO OBHAJILO in BIRMA

 

Prvo sveto obhajilo in birma v župniji Dolenja vas, bo prestavljeno na ugodnejši čas. O datumu in pripravah na prvo sveto obhajilo boste obveščeni preko Lončarskega zvona.

 

 

 

MAŠNI NAMENI OD 1.5.2020 DO 31.5.2020

 

Do preklica še vedno veljajo ukrepi zoper korona virus. Kdaj in kako se bodo sprostili in kako bo potem izgledalo obiskovanje svetih maš in prejemom ostalih zakramentov boste obveščeni!

 

KATEHUMENAT

 

Katehumeni – odrasli, ki se pripravljajo na zakramente, bi morali na velikonočno vigilijo prejeti zakramente uvajanja v krščanstvo (birma in obhajilo). Zaradi preprečevanja širjenja epidemije korona virusa, to žal ni mogoče. Zakramente bodo prejeli takoj ko bo mogoče, o tem bodo ustrezno obveščeni.