Obvestila junij 2019

VEČERNA ADORACIJA

V poletnem času, od meseca junija dalje bo večerna adoracija potekala ob sredah od 21-ih do 21.45. Vabljeni!

 

SREČANJE ŽPS

Člane župnijskega pastoralnega sveta vabim na srečanje, v ponedeljek 3. junija ob 19.30 v župnišče.

 

SVETO REŠNJE TELO IN KRI

O kakšna čudovita milost je, da imamo noč in dan med seboj našega Gospoda Jezusa Kristusa v zakramentu svete evharistije. Poleg nas kristjanov imajo samo še angeli to milost. Mi smo sicer samo še ljudje in naša zemeljska človeška telesa niso zmožna gledati Boga, kakor ga gledajo angeli, vendar smo lahko hvaležni, da ga lahko vsaj začutimo preko zakramenta svete evharistije.

Praznik Svetega Rešnjega Telesa in Svete Rešnje Krvi, na kratko Telovo je praznik hvaležnosti za milost Božje prisotnosti v sveti evahristiji, ter obenem veselje in radost, ker imamo Boga tako blizu.

Čeprav se lahko komu zdi, prejemanje svetega obhajila kot nekaj samoumevnega, nekaj kar nam pripada, del naše katoliške tradicije, pa vendarle ne smemo nikoli dopustiti, da nam Jezus v zakramentu svete evahristije postane nekaj samoumevnega, nekaj običajnega, zgolj neka tradicija, kakor tudi za zakonce pa tudi za prijatelje njihov odnos ne sme postati nekaj samoumevnega, običajnega, ker lahko hitro začnemo skakati čez plot.

Zato je dobro vsake toliko časa ovrednotiti svoj odnos do Boga, do bližnjega, tudi preko nedelje in praznikov. Že s tem, ko ta dan preživimo drugače kakor običajno, vzamemo na ta dan morda dopust, ali pa se vsaj trudimo dan preživeti z dobro voljo, mirnostjo, naredimo ta dan drugačen, posvečen Bogu, katerega vrhunec je seveda obisk svete maše.


V župniji Dolenja vas bomo praznik obhajali na dan praznika, to je v četrtek 20. junija. Pri mašah ob 8-ih in 18-ih. Po večerni sveti maši bo tudi procesija z Najsvetejšim zakramentom.

Ker je na ta praznik vsako leto manj ljudi bo procesija ob primernem vremenu samo do kapelice Marije Pomagaj in tam blagoslov na vse štiri strani neba. V primeru dežja pa bo blagoslov v cerkvi.


SREČANJE BOLNIH IN OSTARELIH

Ko nastopi jesen življenja, ali pa neozdravljiva, kronična bolezen je vse drugače. Že telo samo se drugače odziva, kaj šele naš um. Potrebno je več potrpežljivosti in drugih kreposti. Predvsem pa vera ne sme opešati, ko se soočamo s preizkušnjami življenja. Zato starejši in bolni vabljeni na srečanje, ki bo v soboto 22. junija. Srečanje se bo začelo s sveto mašo ob 9-ih. Med mašo bomo podelili bolniško maziljenje. Po maši pa vabljeni na prijateljsko druženje v župnišče.

SPREMEMBA pri NEDELJSKI MAŠI

V nedeljo 30. junija bodo nedeljske svete maše

ob 8-ih v Dolenji vasi
ob 10-ih v Prigorici (žegnanje)
ob 16-ih v Glažuti (žegananje)

ker duhovnik sme maševati največ trikrat na dan, zvečer ob 20-ih ne bo večerne nedeljske svete maše.